Snapchat-veiligheid: een handleiding voor ouders

Bekijk mummiebloggler Adele Jennings om te zien wat je moet weten

De derde in onze serie handleidingen beschrijft de wereldwijde realtime app voor het delen van foto's en video's, Snapchat. Snapchat gemiddeld 400 miljoen 'snaps' per dag, de minimumleeftijd om zich aan te melden voor een account is 13.

Over de app

Hoe werkt Snapchat?

Elke keer dat een Snap wordt gedeeld, kan uw kind kiezen hoe lang de kijkers het kunnen bekijken - van 1 tot 10 seconden. Snaps leggen een moment vast en worden niet vastgelegd met een screenshot. Als een persoon een snapshots maakt die naar hem is verzonden, zal Snapchat je kind op de hoogte stellen, maar mensen hebben hier tijdelijke oplossingen voor gevonden, dus deel dit met je kind.

Met wie kan mijn kind inhoud delen op Snapchat

Gebruikers kunnen inhoud delen met 3 verschillende doelgroepen.

  • Iedereen
    Dit betekent dat hun inhoud door alle gebruikers wordt gezien.
  • Status bericht
    Video's en foto's worden alleen bekeken door toegevoegde vrienden. Uw kind moet actief vrienden toevoegen van wie ze inhoud willen verzenden of ontvangen.
  • Online
    Hierdoor kan uw kind vrienden selecteren die ze willen blokkeren zodat ze hun inhoud niet kunnen zien. Standaard kunnen alleen gebruikers die uw kind heeft toegevoegd aan hun vriendenlijst, hen inhoud sturen

Wie kan ze inhoud sturen?

Uw kind kan ervoor kiezen om inhoud te ontvangen van "Iedereen" of "Mijn vrienden". Moedig uw kind aan om de standaardinstelling in te stellen om alleen inhoud van "Mijn vrienden" te accepteren.

Tik op het spookpictogram> tik op het tandwielpictogram> selecteer "Mijn vrienden".

Er zijn drie secties die yJe moet 'Contact', 'Mijn verhaal' en 'Snel toevoegen' bijwerken.

(I) Met de functie Snel toevoegen kunnen mensen die uw telefoonnummer in hun contactenlijst hebben, u als vriend toevoegen op de Snapchat-app

Dit zorgt ervoor dat alleen mensen die je kind heeft toegevoegd (of bevriend) op Snapchat, hen een foto of video kunnen sturen.

Screenshot is mogelijk - het Snapchat-platform ondersteunt dit niet, maar Apple's iOS- en Google's Android-smartphones stellen je wel in staat om screenshots te maken en op te slaan. Moedig uw kind aan om Snaps niet te screenen zonder toestemming van de afzender.

Inhoud delen met echte vrienden

Snapchat is net als andere apps voor sociaal netwerken ontworpen om momenten te delen met 'echte' vrienden, maar er bestaat nog steeds het gevaar dat kinderen contact maken met mensen die ze niet kennen.

Moedig uw kind aan om alleen inhoud te delen met zijn 'echte vrienden' en dingen te delen die ze graag met u willen delen.

Het verzenden van naaktfoto's van kinderen onder 18 is illegaal en kan worden gedeeld met mensen waarvoor het niet was bedoeld. Voer een open en eerlijk gesprek over de implicaties van sexting met uw kind. Klik hier voor meer info.

Locatie delen - Snap kaarten

Met Snap-kaarten kan een gebruiker, als jij en een vriend elkaar opvolgen, hun locaties met elkaar delen, zodat je kunt zien waar ze zijn en wat er om hen heen gebeurt.

Omdat deze nieuwe functie uw exacte locatie precies op een kaart toont, raden we gebruikers aan hun locatie niet te delen, vooral met mensen die ze niet persoonlijk kennen.

Locatie instellingen

U kunt kiezen uit drie locatie-instellingen:

Spook modus: u bent de enige persoon die uw locatie op de kaart kan zien. In de Ghost-modus kunt u nog steeds de locaties van uw vrienden zien, maar zij kunnen u niet zien.

Mijn vrienden: betekent dat al je contacten op Snapchat je locatie kunnen zien.

Kies vrienden: stelt gebruikers in staat door hun vriendenlijst te bladeren en vervolgens te beslissen welke van hun vrienden ze hun locatie willen kunnen bekijken.

Deel uw locatie alleen met mensen die u persoonlijk kent. Deel uw locatie nooit met vreemden. Ga voor meer informatie over Snap Maps naar hun informatie pagina.

Veilig browsen

Snapchat gebruikt de browserservice van Google om gebruikers te waarschuwen voor vermoedelijke phishing, malware en andere gevaarlijke sites.

Beheer de inhoud die je kind op Snapchat kan zien

Er zijn een aantal communityrichtlijnen over wat je wel en niet mag posten, en je kunt ze bekijken hier.

Verwijder of blokkeer de gebruiker
Wanneer u een gebruiker blokkeert of verwijdert, kan die persoon uw berichten niet bekijken of erop reageren. Mensen krijgen geen melding wanneer u ze blokkeert.

Meld een Snap on Story Explorer
Als je iets in Story Explorer ziet dat niet op Snapchat's volgt Communityrichtlijnen, houd de Snap ingedrukt om het aan zijn team te melden.

Inhoud melden
Als uw kind ongepaste afbeeldingen ontvangt of iemand ze lastigvalt, kunt u naar gaan www.snapchat.com/safety volg de stappen om het aan Snapchat te melden.

Account verwijderd
Als u het account van uw kind permanent wilt verwijderen, gaat u naar Snapchat-account deactiveringspagina

Ouderlijk toezicht gloeilamp

Leer hoe u privacy- en veiligheidsinstellingen instelt op het sociale platform van Snapchat om uw kind te helpen een veiligere ervaring te hebben.

Zie gids

Meer te ontdekken

Als je meer wilt weten over de Snapchat en andere vergelijkbare apps, zijn hier enkele plaatsen die je kunt bezoeken:

Recente berichten

Scroll Up