Apple iPhone i iPad

Przewodnik po elementach sterujących i ustawieniach

Możesz włączyć ograniczenia, aby uniemożliwić dzieciom korzystanie z określonych funkcji i aplikacji na iPhonie lub iPadzie, w tym blokowanie dostępu do iTunes, ograniczanie treści jawnych i zakupów w aplikacjach. Możesz także ograniczyć dostęp do aparatu i udostępnianie zdjęć

Czego potrzebuję?

Urządzenie i konto na iPhonie lub iPadzie

Ograniczenia, które możesz zastosować

ikona Dostęp do aplikacji
ikona Dostęp do przeglądarki
ikona W zakupach aplikacji
ikona Nieodpowiednia treść
ikona Przesyłanie strumieniowe multimediów
ikona gry online
ikona Udostępnianie danych
ikona Udostępnianie lokalizacji
ikona Sieć społecznościowa

Instrukcje krok po kroku

1

Korzystanie z Screen Time do ustawiania ograniczeń prywatności treści i zarządzania zakupami w aplikacji

Przejdź do Ustawień i dotknij Czas ekranu.

apple-step1
2

Stuknij Kontynuuj, a następnie wybierz „To jest moje [urządzenie]” lub „To jest moje dziecko [urządzenie]”.

Jeśli jest to urządzenie współużytkowane i chcesz się upewnić, że ustawienia nie ulegną zmianie, dotknij opcji Użyj kodu czasu ekranu.

Następnie ponownie wprowadź hasło, aby potwierdzić. Jeśli jest to urządzenie dziecka, możesz postępować zgodnie z instrukcjami, aż dojdziesz do nadrzędnego kodu dostępu i wprowadzisz kod dostępu. Powtórz aby potwierdzić.

apple-screentime-2
3

Stuknij Ograniczenia dotyczące zawartości i prywatności. Jeśli zostaniesz o to poproszony, wprowadź kod dostępu, a następnie możesz włączyć Treść i prywatność. Po skonfigurowaniu kodu w tej sekcji możesz zarządzać zakupami w aplikacji, uzyskiwać dostęp do aplikacji i automatycznie filtrować zawartość witryny, aby ograniczyć dostęp do treści dla dorosłych w przeglądarce Safari i aplikacjach na urządzeniu.

apple-screentime-3
4

Zarządzanie zakupami w aplikacji w czasie ekranu

Stuknij Zakupy w iTunes i App Store. Wybierz ustawienie i ustaw opcję Nie zezwalaj.

Pamiętaj, że możesz także zmienić ustawienia hasła do dodatkowych zakupów w iTunes & App Store lub Book Store. Wykonaj kroki 1-3, a następnie wybierz opcję Zawsze wymagaj lub Nie wymagaj.

apple-screentime
Przewiń w górę