MENU

Ustawienia prywatności Snapchat

Przewodnik po elementach sterujących i ustawieniach

Snapchat oferuje szereg funkcji, które pomagają dziecku zarządzać, kto może zobaczyć jego zawartość i sposób interakcji z innymi. Mogą także używać funkcji raportowania do oznaczania treści, która łamie wytyczne społeczności i je denerwuje.

Czego potrzebuję?

Konto Snapchat (nazwa użytkownika i hasło)

Ograniczenia, które możesz zastosować

ikona Rozmowa
ikona Niewłaściwa zawartość
ikona Udostępnianie lokalizacji
ikona Kradzież prywatności i tożsamości
ikona Udostępnianie danych
ikona Udostępnianie lokalizacji
ikona Sieć społecznościowa

Instrukcje krok po kroku

1

Powiadomienia

Możesz włączyć lub wyłączyć otrzymywanie powiadomień, takich jak Historie od znajomych, Wzmianki, Przypomnienia.

Otwórz Snapchata, dotknij kółka lub swojej ikony w lewym górnym rogu ekranu. Następnie dotknij ikony Ustawienia znajdującej się w prawym górnym rogu.

step1-3
2

Stuknij „Powiadomienia” następnie 'Włącz powiadomienia' (jeśli jest już wyłączony), a następnie przesuń przełącznik na dowolną funkcję, którą chcesz włączyć lub wyłączyć.

Wyłączenie powiadomień może być dobre dla Twojego nastolatka, więc nie jest zbyt przytłoczone, ponieważ wiele razy otrzymuje wiele powiadomień.

step3-3
3

Wybierz, kto może się z Tobą skontaktować
Otwórz Snapchata, dotknij kółka lub swojej ikony w lewym górnym rogu ekranu. Następnie dotknij ikony Ustawienia znajdującej się w prawym górnym rogu.

step1-3
4

Przewiń w dół do 'Kto może', następnie dotknij Skontaktuj się ze mną, a następnie wybierz jedną z nich 'Wszyscy' or 'Moi przyjaciele' opcja.

Wybierając tę ​​opcję, pozwalasz użytkownikom kontaktować się z Tobą bezpośrednio za pośrednictwem Snapów, Czatów, połączeń itp.

step1-1
5

Wybierz, kto może wysyłać Ci powiadomienia

Otwórz Snapchata, dotknij kółka lub swojej ikony w lewym górnym rogu ekranu. Następnie dotknij ikony Ustawienia znajdującej się w prawym górnym rogu.

Następnie stuknij „Wysyłaj mi powiadomienia” następnie wybierz preferowaną opcję.

step2-3
6

Wybierz, kto może zobaczyć Twoją historię

Otwórz Snapchata, dotknij kółka lub swojej ikony w lewym górnym rogu ekranu. Następnie dotknij ikony Ustawienia znajdującej się w prawym górnym rogu.

step1-3
7

Następnie stuknij „Zobacz moją historię” następnie wybierz preferowaną opcję.

step4
8

Udostępnianie lokalizacji
Zaleca się, aby Twoje dziecko nie udostępniało swojej lokalizacji. Aby wyłączyć udostępnianie lokalizacji:

Otwórz Snapchata, dotknij kółka lub swojej ikony w lewym górnym rogu ekranu. Następnie dotknij ikony Ustawienia znajdującej się w prawym górnym rogu.

step1-3
9

„Tryb ducha” - gdy ta opcja jest włączona, Twoi znajomi nie widzą Twojej lokalizacji. Stuknij funkcję przełączania, aż zmieni kolor na niebieski.

Jeśli opcja jest wyłączona (kolor szary), możesz wybrać jedną z trzech innych opcji - „Moi znajomi”, „Moi znajomi”, „Z wyjątkiem” i „Tylko ci znajomi”.

Kran, „Zobacz moją lokalizację”. Zalecamy 'Tylko ja' ustawienia zwiększające bezpieczeństwo. Zalecamy również wyłączenie opcji „Pozwól znajomym prosić o moją lokalizację”

step5
10

Jak kogoś zgłosić
Otwórz Snapchata, dotknij „Czat” w lewym dolnym rogu.

Wybierz, kogo chcesz zgłosić, dotykając i przytrzymując jej nazwisko. Kran 'Jeszcze'.

step0
11

Następnie dotknij 'Raport', a następnie wybierz powód, dla którego chcesz je zgłosić i postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami.

11-3
12

Jak zgłosić coś innego

Zgłaszasz historię, nadużycie, soczewki, obawy dotyczące bezpieczeństwa lub naruszenie.

Otwórz Snapchata, dotknij kółka lub swojej ikony w lewym górnym rogu. Następnie dotknij ikony Ustawienia znajdującej się w prawym górnym rogu.

step1-3
13

Przewiń w dół do sekcji Pomoc i dotknij 'Potrzebuję pomocy'.

step8
14

Jak kogoś zablokować

Istnieją dwa sposoby, aby kogoś zablokować:
1 - zablokuj w historii czatów lub 2 - zablokuj kogoś z listy znajomych.

Aby zablokować kogoś w historii czatów:
Otwórz Snapchata, dotknij „Czat” w lewym dolnym rogu. Wybierz, kogo chcesz zablokować, dotykając i przytrzymując jego imię. Kran 'Jeszcze'.

Następnie stuknij 'Blok'potwierdź, że chcesz zablokować, dotykając 'Blok' ponownie.

666666
15

Aby zablokować kogoś ze swojej listy znajomych.

Stuknij swoją ikonę w lewym górnym rogu, a następnie stuknij 'Moi przyjaciele'. Następnie dotknij i przytrzymaj ich nazwę, aż 'Blok' pojawi się opcja. Kran 'Blok'.

1
111
2
3s
Przewiń w górę