Ustawienia prywatności WhatsApp

Przewodnik po elementach sterujących i ustawieniach

Ustawienia prywatności WhatsApp pozwalają ci ograniczyć dostęp do wiadomości i lokalizacji Twojego dziecka. Istnieją również sposoby blokowania usuwania lub zgłaszania użytkowników na platformie.

Czego potrzebuję?

Konto WhatsApp

ikona Rozmowa
ikona Pobieranie udostępniania plików
ikona Udostępnianie lokalizacji
ikona Polityka prywatności
ikona Kradzież prywatności i tożsamości

Instrukcje krok po kroku

1

Kontroluj, kto widzi Twoje informacje

Możesz ustawić swoje ostatnie zdjęcie, zdjęcie profilowe i / lub status na następujące opcje:
Wszyscy, moje kontakty i Nikt:

Otwórz WhatsApp i przejdź do Ustawieniastuknij Konto, następnie dotknij Polityka prywatności .

Następnie dotknij wybranej opcji, a następnie wybierz jedną z opcji: „Wszyscy”, „Moje kontakty” lub „Nikt”.

Zmiany zostaną zastosowane automatycznie.

1
1-9
2
2-5
3
3-4
4
4-4
5
5-5
2

Jak zablokować kontakty

Możesz przestać odbierać wiadomości, połączenia i aktualizacje statusu od niektórych kontaktów, blokując je.

Otwórz WhatsApp, wybierz osobę, którą chcesz zablokować, przeszukując lub przewijając listę czatów.

Stuknij ich nazwę, a następnie przewiń w dół i stuknij blok Kontakt.

1
6-2
2
7-3
3

Jak zgłosić kontakty

Otwórz WhatsApp, wybierz osobę, którą chcesz zgłosić, przeszukując lub przewijając listę czatów.

Stuknij ich nazwę, a następnie przewiń w dół i stuknij Report or Zgłoś i zablokuj kontakt.

Pamiętaj, że jeśli zgłosisz i zablokujesz, czat z tym kontaktem również zostanie usunięty.

1
6-2
2
obraz-z-ios-138
4

Jak zmienić ustawienia prywatności grupy

Możesz zdecydować, kto może dodać Cię do grup, wybierając preferowaną opcję.

Otwórz WhatsApp, przejdź do Ustawieniastuknij Konto, Polityka prywatności następnie Grupy.

Następnie wybierz jedną z opcji: „Wszyscy”, „Moje kontakty” lub „Moje kontakty z wyjątkiem…”

Administratorzy, którzy nie mogą dodać Cię do grupy, będą mogli zaprosić Cię prywatnie.

1
1-9
2
2-5
3
8
4
obraz-z-ios-138-2
5

Wyłącz automatyczne pobieranie zdjęć lub filmów

Domyślne ustawienia WhatsApp polegają na tym, że otrzymywane zdjęcia i filmy są automatycznie zapisywane w rolce aparatu. Aby to wyłączyć:

Otwórz WhatsApp, przejdź do Oprawastuknij Czat, obok Zapisz w rolce z aparatu, przesuń, aby wyłączyć.

Po wyświetleniu monitu stuknij GOTOWE lub dotknij OK.

Ustawienia prywatności grupy nie są dostępne w sieci WhatsApp ani na komputerze.

1
1-9
2
9-2
3
10
6

Włącz blokadę ekranu

Po włączeniu będziesz potrzebować Face ID, aby odblokować WhatsApp.

Otwórz WhatsApp, przejdź do Ustawieniastuknij Konto, Polityka prywatności następnie dotknij Blokada ekranu.

Przesuń, aby włączyć funkcję, a następnie stuknij czas, który chcesz zastosować.

Te zmiany są automatycznie stosowane.

1
1-9
2
2-5
3
13
4
11
5
12
7

Wyłącz lokalizację na żywo

Lokalizacja na żywo wymaga lokalizacji w tle, którą można zarządzać z poziomu ustawień urządzenia:

Idź do swojego urządzenia Ustawienia, przewiń w dół do WhatsApp, dotknij tego, a następnie dotknij Mapa. Aby wyłączyć lokalizację, wybierz Nigdy or Zapytaj następnym razem opcja.

Wróć do WhatsApp, aby sprawdzić, czy lokalizacja jest wyłączona. Iść do Ustawienia, Konto, Polityka prywatności następnie Lokalizacja na żywo.

1
13-2
2
14
3
15
4
16
5
17
Przewiń w górę