MENU

Ustawienia prywatności Facebook Messenger

Przewodnik po elementach sterujących i ustawieniach

Messenger sprawia, że ​​przebywanie blisko ulubionych ludzi jest łatwe i przyjemne. Możesz kontrolować swoją prywatność, ustawiając określone informacje jako prywatne lub publiczne.

Logo komunikatora

Czego potrzebuję?

Aplikacja Facebook Messenger

Ograniczenia, które możesz zastosować

ikona Dostęp do aplikacji
ikona Połączenia i SMS-y
ikona Rozmowa
ikona Udostępnianie plików i hakowanie
ikona Prywatności
ikona Udostępnianie danych
ikona Sieć społecznościowa

Instrukcje krok po kroku

1

Jak kogoś zablokować

Jeśli ktoś Ci przeszkadza, możesz go zablokować, a on nie będzie już mógł się z Tobą skontaktować na Facebook Messengerze.

Jak kogoś zablokować:

Krok 1 - od Czaty, naciśnij i przytrzymaj czat osoby, którą chcesz zablokować, a następnie dotknij Blokować.

Krok 2 - Zablokuj użytkownika tylko na Messenger lub też je zablokuj Facebook.

Możesz także zablokować ich w ich profilu.

Jak kogoś ograniczyć:

Zamiast blokować osobę, możesz ją ograniczyć. Oznacza to, że rozmowa zostanie przeniesiona z Twojej listy czatów i nie będą mogli zobaczyć, kiedy jesteś aktywny.

Krok 1 - od Czaty, naciśnij i przytrzymaj czat osoby, którą chcesz zablokować, a następnie dotknij ograniczać.

Krok 2 - dotknij Ogranicz [NAME] u dołu ekranu.

1
messenger-krok-1-1024x732
2
messenger-krok-2-1024x732
2

Zgłoś użytkownika lub wiadomość

Jak zgłosić:

Krok 1 - przejść do pogawędzić z użytkownikiem. Długie naciśnięcie wiadomość, którą chcesz zgłosić, a następnie wybierz Więcej. Kran Zgłoś i wybierz powód. Następnie dotknij Złożyć raport.

Możesz także zgłosić czat i użytkownika, przechodząc do ich profil i przewijanie w dół. Uzyskiwać Zgłoś. Postępuj zgodnie z instrukcjami i dotknij Złożyć raport.

Jeśli Facebook zobaczy, że narusza ich Standardy społeczności, podejmą odpowiednie działania, takie jak wyłączenie kont lub ograniczenie możliwości wysyłania wiadomości.

messenger-krok-3-1024x732
3

Jak kogoś wyciszyć

Wyciszenie kogoś umożliwia ignorowanie powiadomień od tej osoby.

Aby kogoś wyciszyć:

Krok 1 - przejdź do profilu użytkownika, otwierając swój pogawędzić z nimi i klikając ich zdjęcie profilowe.

Krok 2 - Pod ich nazwą kliknij ikona dzwonka po prawej, który mówi niemy. Następnie możesz wyciszyć powiadomienia, połączenia lub jedno i drugie.

messenger-krok-4-1024x732
4

Tajne rozmowy

Facebook Messenger pozwala użytkownikom komunikować się i dzwonić do siebie poprzez tajne rozmowy, w których wiadomości są zabezpieczone szyfrowaniem end-to-end (E2EE). Dowiedz się więcej o E2EE.

Jak rozpocząć tajną rozmowę:

Krok 1 – przejdź do profilu użytkownika. Można to zrobić, wybierając czat, który z nimi prowadzisz i klikając na ich zdjęcie profilowe.

Krok 2 - dla Więcej czynności, Wybierz Przejdź do tajnej rozmowy a następnie zacznij wysyłać wiadomości.

messenger-krok-5-1024x732
5

Znikające wiadomości

Ta funkcja to dostępne tylko w tajnej rozmowie i usunie wiadomości po określonym czasie dla większego bezpieczeństwa.

Jak skonfigurować znikające wiadomości:

Krok 1 - przejść do sekretna rozmowa na czacie I wybierz opcję ikona informacji w prawym górnym rogu. Uwaga: pojawi się tylko po wysłaniu co najmniej jednej wiadomości.

Krok 2 - dla Prywatności, Wybierz Znikające wiadomości. Wybierz, jak długo mają się pojawiać wiadomości, zanim znikną, lub wyłącz tę opcję.

Uwaga: znikające ustawienia wiadomości można również wyświetlić, gdy po raz pierwszy przejdziesz do tajne rozmowy u góry czatu.

messenger-krok-6-1024x732
6

Gdzie kontrolować, kto widzi, kiedy jesteś aktywny

Status aktywny pokazuje Twoim znajomym i kontaktom, kiedy jesteś aktywny lub ostatnio byłeś aktywny na Facebooku lub Messengerze. Zobaczysz również, kiedy Twoi znajomi i kontakty są lub ostatnio byli aktywni.

Jak wyłączyć stan aktywny:

Krok 1 - od Czaty, dotknij swojego zdjęcie profilowe.

Krok 2 - dla Profil, Wybierz Status aktywny. Stuknij w przełącznik aby wyłączyć swój status. Po włączeniu będzie zielony. Po wyłączeniu będzie szary.

messenger-krok-7-1024x732
7

Usuń wysłaną wiadomość

Możesz trwale usunąć wiadomość, którą wysłałeś do wszystkich na czacie lub tylko dla siebie.

Aby usunąć wysłaną wiadomość:

Krok 1 - otwórz Messengera rozmowa i długie naciśnięcie wiadomość, którą chcesz usunąć. Uzyskiwać Usunąć w menu, które się pojawi.

Krok 2 - wybierać Cofnij wysłanie aby usunąć wiadomość dla wszystkich lub Usuń dla siebie aby usunąć wiadomość tylko dla Ciebie.

Możesz również zrobić to samo dla wiadomości wysłanych do Ciebie. Długie naciśnięcie wiadomość, którą chcesz usunąć, dotknij Więcej i wybrać Usunąć > Usuń dla siebie. Inny użytkownik nadal będzie widział wiadomość.

1
messenger-krok-8-1024x732
2
messenger-krok-9-1024x732