Snapchat privacy-instellingen

Bedieningselementen & instellingen gids

Snapchat beschikt over een aantal functies om je kind te helpen beheren wie zijn inhoud kan zien en hoe hij met anderen omgaat. Ze kunnen de rapportagefunctie ook gebruiken om inhoud te markeren die communityrichtlijnen breekt en ze verstoort.

Wat heb ik nodig?

Een Snapchat-account (gebruikersnaam en wachtwoord)

Beperkingen die u kunt toepassen

icon chatten
icon Ongeschikte inhoud
icon Privacy en identiteitsdiefstal
icon Sociaal netwerken

Stap voor stap instructies

1

Tik op het tandwielpictogram aan de rechterkant van het profielscherm

screenshot_20180131-032747
2

Scroll naar 'Wie kan…'gedeelte van de pagina en selecteer'Contacteer ons'. Hier kunt u kiezen wie rechtstreeks contact met uw kind kan opnemen via Snaps, Chats, oproepen en meer. We raden aan dat dit is ingesteld op 'My Friendszodat vreemden niet rechtstreeks contact kunnen opnemen met uw kind. Merk op dat zelfs als de optie "Mijn vrienden" is geselecteerd, iedereen met uw kind in een groep kan communiceren met hen.

screenshot_20180131-032817
3

Nogmaals in de 'Wie kan…'sectie, tik op'Bekijk mijn verhaal'. Hier kunt u kiezen wie het 'Verhaal' van uw kind kan zien of tik op 'Aangepast' om te voorkomen dat specifieke vrienden het 'Verhaal' van uw kind zien. We raden u aan dit in te stellen op 'My Friends'zodat alleen de vrienden van je kind dit verhaal kunnen zien.

Houd er rekening mee dat als ze onlangs een 'Verhaal' hebben gepost en dit vervolgens hebben gewijzigd in 'Mijn vrienden', sommige mensen nog steeds toegang hebben tot het Verhaal.

screenshot_20180131-032817-1
4

Onder instellingen en 'Wie kan'sectie, selecteren 'Zie mij in Quick Add'en zorg er in het volgende scherm voor dat de optie niet is aangevinkt zodat uw kind niet wordt weergegeven in' vrienden'-accounts onder de optie 'Snel toevoegen'.

screenshot_20180131-032817-2
5

Beheer Snap Maps - Tik op het tandwielpictogram om naar het instellingenmenu te gaan. Blader naar het gedeelte 'Wie kan ...' en tik op 'Mijn locatie bekijken'. Stel hem in op 'Ghost Mode' om ervoor te zorgen dat de locatie van uw kind niet wordt gedeeld. Als u dit hebt ingesteld op 'Mijn vrienden', wordt de locatie van uw kind alleen bijgewerkt wanneer ze de SnapChat-app openen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een geselecteerde lijst met vrienden de locatie van je kind te laten zien.

screenshot_20180131-032817-3
6

Afmelden voor 'Vrienden zoeken' - Tik op het tandwielpictogram en klik op 'Mobiel nummer'. Tik vervolgens op het pictogram naast 'Laat anderen mij vinden met behulp van mijn mobiele nummer' om uw mobiele nummer uit te sluiten van de functie 'Vrienden zoeken' op het platform.

screenshot_20180131-035728-1
7

Rapportage op Snapchat: Dit kan gedaan worden door de Snap ingedrukt te houden om het 'Report Snap' menu te zien en vervolgens de reden voor het rapporteren van de Snap te selecteren.

Snapchat-rapportage-1-1-1
8

Als u een vriend wilt blokkeren, melden of verwijderen, selecteert u het tandwielpictogram om uw profielmenu te bekijken en selecteert u 'Mijn vrienden'. Tik op de gebruiker die u wilt wijzigen en selecteer de relevante optie in het menu en bevestig de wijziging.

screenshot_20180131-032747-1
Scroll Up