Privacy- en beveiligingsinstellingen van Facebook Messenger | Internet is belangrijk

Privacy-instellingen van Facebook Messenger

Bedieningselementen & instellingen gids

Messenger maakt het gemakkelijk en leuk om dicht bij je favoriete mensen te blijven. U kunt uw privacy beheren door bepaalde informatie privé of openbaar te maken.

Logo van Facebook Messenger

Wat heb ik nodig?

Facebook Messenger-app

Beperkingen die u kunt toepassen

icon Apps toegang
icon Oproepen en sms-berichten
icon chatten
icon Bestanden delen en hacken
icon Privacybeleid
icon Gegevens delen
icon Sociaal netwerken

Stap voor stap instructies

1

Iemand blokkeren
Als iemand je lastig valt, kun je deze persoon blokkeren, zodat ze geen contact meer met je kunnen opnemen via Messenger of Facebook-chat.

Iemand blokkeren:
- Van chats, tik op de naam van de persoon die u wilt blokkeren
- Tik op hun foto in de linkerbovenhoek
- Tik "Blok"

Iemand deblokkeren
- Van chats, tik op de naam van de persoon die u wilt deblokkeren
- Tik op hun foto in de linkerbovenhoek
- Tik "Blok"

1
stap 1-4
2
stap1-1-2
2

Meld iemand
Als u mogelijk schadelijke inhoud of gedrag tegenkomt, zoals intimidatie of nabootsing van identiteit, moet u dit melden.

Iemand melden:
- Van chats, tik op de naam van de persoon die je wilt melden
- Tik op hun foto in de linkerbovenhoek
- Tik "Er is iets mis" en volg de instructies

Als Facebook ziet dat het hun gemeenschapsnormen, nemen ze de gepaste actie, zoals het uitschakelen van accounts of het beperken van hun mogelijkheid om berichten te verzenden.

stap 2-4
3

Iemand dempen
Als u iemand dempt, kunt u de berichten van die persoon negeren.

Iemand dempen:
- Van chats, tik op de naam van de persoon die je wilt melden
- Tik op hun foto in de linkerbovenhoek
- Tik "Dempen" en selecteer hoe lang u de persoon wilt dempen

U ontvangt geen meldingen wanneer die persoon u een nieuw bericht stuurt, maar de berichten verschijnen nog steeds in chats met een dempen pictogram ernaast.

stap 3-1
4

Wijzig de Verhaalinstellingen
U kunt ervoor kiezen om verhalen te delen met iedereen, vrienden of specifieke mensen. U kunt uw verhaal ook verbergen.

- Van chats, tik op je profielfoto
- Tik "Privacy"en tik vervolgens op "Verhaalpubliek"
- Selecteer het juiste beveiligingsniveau. Het wordt aanbevolen voor tieners om het "Friends" optie

Om uw verhaal voor iemand te verbergen:

- Van "Verhaalpubliek"
- Tik "Verberg verhaal voor" selecteer vervolgens wie u maar wilt

1
stap 4-2
2
stap 4-1
5

App-vergrendeling
App Lock is een optionele functie waarmee u een extra beveiligingslaag aan uw privéberichten kunt toevoegen en kunt voorkomen dat andere mensen er toegang toe krijgen. Voor de functie is Face ID of uw toegangscode vereist om Messenger te ontgrendelen.

App-vergrendeling inschakelen:
- Van chats, tik op je profielfoto
- Tik "Privacy"en tik vervolgens op "Applicatie vergrendeling"
- Tik op de schakelaar totdat deze groen wordt om Face ID in te schakelen
- Tik "Toestaan" Kies vervolgens wanneer u de Face ID wilt activeren

1
stap 5-2
2
stap 5-1
6

Bepaal wie ziet wanneer u actief bent
Een actieve status toont uw vrienden en contacten wanneer u actief bent of recent actief was op Facebook of Messenger. Je ziet ook wanneer je vrienden en contacten actief zijn of recentelijk actief zijn geweest.

Actieve status uitschakelen:
- Van chats, tik op je profielfoto
- Tik "Privacy"en tik vervolgens op "Actieve status"
- Tik op de schakelaar en tik vervolgens op "Zet uit". De schakelfunctie moet grijs worden

1
stap 6-2
2
stap 6-1
7

Verwijder een bericht dat u heeft verzonden
Je kunt een bericht dat je hebt verzonden permanent verwijderen voor iedereen in de chat of alleen voor jezelf.

Om een ​​verzonden bericht te verwijderen:
- Open een Messenger-gesprek
- Tik en houd het bericht vast dat u wilt verwijderen
- Tik "Meer…" tik vervolgens op "Verwijderen voor jou" or "Unsend for Everyone"
- Tik vervolgens op "Verwijderen" weer

Je kunt een bericht pas voor iedereen in de chat verwijderen tot 10 minuten na het versturen van een bericht.

1
stap 7-3
2
stap7-1-2
Scroll Up