Hoe oude social media-accounts te deactiveren / verwijderen

Omdat het het begin van het jaar is, is het geweldig om wat digitale voorjaarsschoonmaak te doen. Als u of uw kinderen een sociale netwerksite, app, platform of website niet meer gebruiken, is het een goed idee om deze te deactiveren of te verwijderen. Als u te veel digitale accounts heeft, loopt u het risico dat gegevens worden misbruikt of gestolen. Daarom hebben we stappen gegeven voor het verwijderen of deactiveren van enkele populaire apps / platforms.

Facebook

Hoe u uw Facebook-account kunt deactiveren

  • Inloggen klik vervolgens op de neerwaartse driehoek in de rechterbovenhoek. Op een mobiel zijn dit de drie horizontale lijnen in de rechter benedenhoek.
  • kies Instellingen en privacy > Instellingen.
  • Klik Uw Facebook-informatie in de linkerkolom.
  • Klik Deactivering en verwijdering.
  • Kies account deactiverendan Ga door naar Account deactivering en volg de instructies om te bevestigen.

U kunt uw account op elk moment opnieuw activeren door opnieuw in te loggen op Facebook of door uw Facebook-account te gebruiken om ergens anders in te loggen. U moet toegang hebben tot het e-mailadres of mobiele nummer dat u gebruikt om in te loggen om de heractivering te voltooien.

Houd er rekening mee dat: Sommige dingen kunnen zichtbaar blijven (bijvoorbeeld privéberichten die u heeft verzonden).

Hoe u uw Facebook-account kunt verwijderen

  • Inloggen en klik op de neerwaartse driehoek in de rechterbovenhoek. Op een mobiel zijn dit de drie horizontale lijnen in de rechter benedenhoek.
  • kies Instellingen en privacy > Instellingen.
  • Klik Uw Facebook-informatie in de linkerkolom.
  • Klik Deactivering en verwijdering.
  • Kies Account definitief verwijderen dan klikken Ga verder met het verwijderen van accounts.
  • Klik Account verwijderen, voer uw wachtwoord in en klik op voortzetten.

Twitter

Hoe u uw Twitter-account kunt deactiveren

Op Twitter kunt u uw account deactiveren - het wordt na 30 dagen permanent verwijderd. Gedurende deze tijd is uw account gedeactiveerd.

  • Inloggen Twitter op een desktop.
  • Klik op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu onder uw profielpictogram.
  • Van de Account tab, klik op Uw account te deactiveren onderaan de pagina.
  • Lees de informatie over het deactiveren van uw account en klik op Deactiveer @gebruikersnaam.
  • Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en bevestig dat u wilt doorgaan door op de deactiveren account knop.

Instagram

instagram pictogram

Hoe u uw Instagram-account tijdelijk kunt uitschakelen

  • Inloggen (je kunt je account niet tijdelijk uitschakelen vanuit de Instagram-app).
  • Klik rechtsboven op je profielfoto, selecteer Profiel en selecteer vervolgens Profiel bewerken.
  • Scroll naar beneden en tik of klik Schakel mijn account tijdelijk uit rechtsonder.
  • Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu naast Waarom schakel je je account uit? en voer uw wachtwoord opnieuw in. De optie om uw account uit te schakelen verschijnt pas nadat u een reden in het menu heeft geselecteerd en uw wachtwoord heeft ingevoerd.
  • Klik Account tijdelijk uitschakelen.

Als u uw account tijdelijk uitschakelt, worden uw profiel, foto's, opmerkingen en likes verborgen. U kunt uw account opnieuw activeren door opnieuw in te loggen.

Hoe u uw Instagram-account kunt verwijderen

  • Ga naar uw Verwijder uw account pagina vanaf op een desktop. Als je niet bent aangemeld bij Instagram op internet, wordt je gevraagd om eerst in te loggen (je kunt je account niet verwijderen vanuit de Instagram-app).
  • Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu naast Waarom verwijder je je account? en voer uw wachtwoord opnieuw in. De optie om uw account permanent te verwijderen, wordt pas weergegeven nadat u een reden in het menu heeft geselecteerd.
  • Klik Mijn account definitief verwijderen.

Houd er rekening mee dat verwijderde accounts in de toekomst niet kunnen worden hersteld of opnieuw geactiveerd.

Snapchat

Hoe u uw Snapchat-account kunt verwijderen

Deactivering is niet beschikbaar op Snapchat, maar je kunt je account permanent verwijderen. Het duurt 30 dagen voordat de verwijdering plaatsvindt - en gedurende deze tijd wordt uw account gedeactiveerd.

  • Log in vanaf deze pagina vanuit elke browser. Het werkt niet vanuit de Snapchat-app.
  • Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in voor het account dat u wilt verwijderen.
  • kies Inloggen en voer dezelfde informatie opnieuw in.
  • kies Verwijder mijn account onderaan

TikTok

Hoe u uw TikTok-account kunt verwijderen

U kunt uw account alleen permanent verwijderen op TikTok.

  • Ga naar je Profiel tabblad.
  • Druk op Instellingen pictogram in de rechterbovenhoek.
  • Tik Beheer mijn account > Account verwijderen.
  • Volg de stappen in de app om je account te verwijderen.

Nadat u uw account heeft verwijderd, is het permanent en kan het op geen enkel moment worden hersteld. U kunt niet meer inloggen, alle video's gaan verloren en gekochte items. Gedeelde informatie en berichten zijn mogelijk nog steeds zichtbaar voor anderen

YouTube

Hoe u uw YouTube-account kunt verwijderen

Google is eigenaar van YouTube, en dus is uw Google-account gekoppeld aan uw YouTube-kanaal. Je hebt geen kanaal nodig om YouTube te gebruiken. Het kan een goed idee zijn om het te verwijderen om het verzamelen van gegevens te beperken terwijl u uw Google-account behoudt.

  • Inloggen en klik op uw persoonlijke logo in de rechterbovenhoek.
  • Klik Instellingen > Geavanceerde instellingen > Kanaal verwijderen.
  • Klik Verifieer je wachtwoord > Ik wil mijn inhoud definitief verwijderen > Vink het vakje aan en klik op Verwijder mijn inhoud.
  • Voer uw e-mailadres in om te bevestigen.

MySpace

Hoe u uw Myspace-account kunt verwijderen

In 2016 lekten hackers de inloggegevens van 360 miljoen accounts, waaronder veel accounts. Als reactie hierop heeft Myspace de wachtwoorden van die accounts ongeldig gemaakt, dus u moet mogelijk de tool 'Wachtwoord vergeten' gebruiken als u uw account wilt verwijderen.

  • Inloggen.
  • Klik op het tandwielpictogram in de linker benedenhoek.
  • Klik vervolgens op Account Account verwijderen.

Accounts die u niet zelf kunt verwijderen:

  • roblox - U moet een verwijderingsverzoek rechtstreeks naar hun klantenservice.

Recente berichten

Scroll Up