MENU

Jak dezaktywować / usunąć stare konta w mediach społecznościowych

Ponieważ jest to początek roku, wspaniale jest zrobić cyfrowe wiosenne porządki. Jeśli Ty lub Twoje dzieci przestaniecie korzystać z witryny sieci społecznościowej, aplikacji, platformy lub witryny internetowej, warto je dezaktywować lub usunąć. Posiadanie zbyt wielu kont cyfrowych zwiększa ryzyko niewłaściwego wykorzystania lub kradzieży danych. Dlatego przedstawiliśmy kroki, jak usunąć lub dezaktywować niektóre popularne aplikacje / platformy.

Facebook

Jak dezaktywować swoje konto na Facebooku

  • Zaloguj Się następnie kliknij trójkąt skierowany w dół w prawym górnym rogu. Na telefonie komórkowym będą to trzy poziome linie w prawym dolnym rogu.
  • Wybierz Ustawienia i prywatność > Ustawienia.
  • Kliknij Twoje informacje na Facebooku w lewej kolumnie.
  • Kliknij Dezaktywacja i usuwanie.
  • Wybierać Dezaktywuj konto, następnie Przejdź do Dezaktywacji konta i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby potwierdzić.

Możesz ponownie aktywować swoje konto w dowolnym momencie, logując się ponownie do Facebooka lub używając swojego konta na Facebooku, aby zalogować się gdzie indziej. Musisz mieć dostęp do adresu e-mail lub numeru telefonu komórkowego, którego używasz do logowania, aby dokończyć reaktywację.

UWAGA: Niektóre rzeczy mogą pozostać widoczne (na przykład wysłane przez Ciebie prywatne wiadomości).

Jak usunąć swoje konto na Facebooku

  • Zaloguj Się i kliknij trójkąt skierowany w dół w prawym górnym rogu. Na telefonie komórkowym będą to trzy poziome linie w prawym dolnym rogu.
  • Wybierz Ustawienia i prywatność > Ustawienia.
  • Kliknij Twoje informacje na Facebooku w lewej kolumnie.
  • Kliknij Dezaktywacja i usuwanie.
  • Wybierać Trwale usuń konto następnie kliknij Przejdź do usuwania konta.
  • Kliknij Usuń kontowprowadź swoje hasło, a następnie kliknij KONTUNUUJ.

Twitter

Jak dezaktywować konto na Twitterze

Na Twitterze możesz dezaktywować swoje konto - zostanie ono trwale usunięte po 30 dniach. W tym czasie Twoje konto jest nieaktywne.

  • Zaloguj się do Twitter na pulpicie.
  • Kliknij na Ustawienia i prywatność z menu rozwijanego pod ikoną Twojego profilu.
  • Z Konto Kliknij kartę Dezaktywacja konta na dole strony.
  • Przeczytaj informacje o dezaktywacji konta, a następnie kliknij Dezaktywuj @ nazwa użytkownika.
  • Po wyświetleniu monitu wprowadź hasło i potwierdź, że chcesz kontynuować, klikając przycisk Dezaktywować przycisk konta.

Instagram

ikona instagram

Jak tymczasowo wyłączyć swoje konto na Instagramie

  • Zaloguj się na swoje konto (nie możesz tymczasowo wyłączyć swojego konta z poziomu aplikacji Instagram).
  • Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierz Profil, a następnie wybierz Edytuj profil.
  • Przewiń w dół, a następnie dotknij lub kliknij Tymczasowo wyłącz moje konto w prawym dolnym rogu.
  • Wybierz opcję z menu rozwijanego obok Dlaczego wyłączasz swoje konto? i ponownie wprowadź swoje hasło. Opcja wyłączenia konta pojawi się dopiero po wybraniu przyczyny z menu i wprowadzeniu hasła.
  • Kliknij Tymczasowo wyłącz konto.

Tymczasowe wyłączenie konta oznacza, że ​​Twój profil, zdjęcia, komentarze i polubienia zostaną ukryte. Możesz ponownie aktywować swoje konto, logując się ponownie.

Jak usunąć swoje konto na Instagramie

  • Idź do Usuwanie konta stronę z pulpitu. Jeśli nie jesteś zalogowany na Instagramie w sieci, zostaniesz poproszony o zalogowanie się (nie możesz usunąć swojego konta z poziomu aplikacji Instagram).
  • Wybierz opcję z menu rozwijanego obok Dlaczego usuwasz swoje konto? i ponownie wprowadź swoje hasło. Opcja trwałego usunięcia konta pojawi się dopiero po wybraniu przyczyny z menu.
  • Kliknij Trwale usuń moje konto.

Pamiętaj, że usuniętych kont nie można odzyskać ani ponownie aktywować w przyszłości.

Snapchat

Jak usunąć swoje konto Snapchat

Dezaktywacja nie jest dostępna na Snapchacie, ale możesz trwale usunąć swoje konto. Usunięcie zajmie 30 dni - w tym czasie Twoje konto zostanie dezaktywowane.

  • Zaloguj się z tej strony z dowolnej przeglądarki. Nie będzie działać z aplikacji Snapchat.
  • Wpisz nazwę użytkownika i hasło do konta, które chcesz usunąć.
  • Wybierz Zaloguj się i wprowadź ponownie te same informacje.
  • Wybierz Usuń moje konto u dołu

TIK Tok

Jak usunąć swoje konto TikTok

Jesteś w stanie trwale usunąć swoje konto na TikTok.

  • Idź do swojego Zakładka Profil.
  • Stuknij w Ustawienia ikona w prawym górnym rogu.
  • Stuknij Zarządzaj moim kontem > Usuń konto.
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami w aplikacji, aby usunąć swoje konto.

Usunięcie konta jest trwałe i nie można go w żadnym momencie odzyskać. Nie będziesz już mógł się zalogować, wszystkie filmy zostaną utracone, a zakupione przedmioty. Udostępnione informacje i wiadomości mogą nadal być widoczne dla innych

Youtube

Jak usunąć swoje konto YouTube

Google jest właścicielem YouTube, więc Twoje konto Google jest powiązane z Twoim kanałem YouTube. Nie potrzebujesz kanału, aby korzystać z YouTube. Dobrym pomysłem może być usunięcie go, aby ograniczyć gromadzenie danych przy zachowaniu konta Google.

  • Zaloguj Się i kliknij swoje logo w kształcie osoby w prawym górnym rogu.
  • Kliknij Ustawienia > Ustawienia zaawansowane > Usuń kanał.
  • Kliknij Potwierdź swoje hasło > Chcę trwale usunąć moje treści > Zaznacz pole i kliknij Usuń moje treści.
  • Wpisz swój adres e-mail, aby potwierdzić.

MySpace

Jak usunąć swoje konto Myspace

W 2016 roku hakerzy ujawnili dane logowania do 360 milionów kont, w tym wielu z nich. W odpowiedzi Myspace unieważniło hasła do tych kont, więc może być konieczne użycie narzędzia „Nie pamiętam hasła”, jeśli chcesz usunąć swoje konto.

  • Zaloguj się.
  • Kliknij ikonę koła zębatego w lewym dolnym rogu.
  • Kliknij Konto, a następnie Usuń konto.

Konta, których nie możesz usunąć samodzielnie:

  • Roblox - Będziesz musiał wysłać prośbę o usunięcie bezpośrednio do ich obsługa klienta.

Ostatnie posty

Przewiń w górę