MENU

oo Bezpieczeństwo: poradnik dla rodziców

Ta aplikacja nie jest już dostępna, zobacz nasze przewodnik po aplikacjach dla większego wsparcia.

Czwarty z naszej serii poradników przedstawia bezpłatną aplikację wideo, głosową i do przesyłania wiadomości, ooVoo. ooVoo ma ponad 100 milionów zarejestrowanych użytkowników w 130 krajach, a minimalny wiek do rejestracji konta to 13 lat.

Jak działa ooVoo?

Konta ooVoo są tworzone za pomocą adresu e-mail lub konta na Facebooku, a kod PIN jest wysyłany na Twój telefon komórkowy w celu weryfikacji konta.

Aplikacja umożliwia dziecku wysyłanie bezpłatnych tekstów, filmów i zdjęć do kontaktów, które dodało do swojego konta ooVoo. Umożliwia także prowadzenie rozmów wideo i rozpoczynanie grupowego czatu wideo nawet z 12 osobami naraz.

NB: Podczas czatu wideo Twoje dziecko może zminimalizować lub zmaksymalizować siebie lub innych rozmówców i widzieć jednocześnie cztery osoby na ekranie.

ooVoo to darmowa aplikacja, ale istnieje również usługa premium, która obejmuje połączenia międzynarodowe do krajów 70. Ponadto wersja premium umożliwia usuwanie reklam.

Jakie ustawienia prywatności są dostępne?

ooVoo jest popularne wśród nastolatków, ponieważ pozwala im rozmawiać z osobami spoza ich grupy znajomych, ale ważne jest, aby byli świadomi swoich ustawień prywatności.

Twoje dziecko może określić, jak i czy ludzie mogą je znaleźć na ooVoo.

NB. Domyślne ustawienia prywatności w ooVoo są ustawione na „publiczne”, ale można to zmienić w dowolnym momencie.

Aby znaleźć te ustawienia, kliknij zdjęcie profilowe, kliknij ikonę Ustawienia (ikona „koła zębatego”), a następnie wybierz opcję „Prywatność i bezpieczeństwo”.

Możesz także dostosować, aby pokazać, co dana osoba chce udostępnić swoim kontaktom. Najlepiej nie podawać żadnych prywatnych informacji w tym statusie i najlepiej pozostawić to pole puste.

NB. Tworząc nazwę użytkownika, doradz dziecku, aby używało tylko swojego imienia.

Jak mogę zarządzać tym, kto widzi platformę mojego dziecka?

Istnieją trzy ustawienia umożliwiające zarządzanie tym, kto może znaleźć Twoje dziecko na ooVoo:

1. Ktoś - Jest to ustawienie domyślne, dzięki któremu wszyscy użytkownicy będą mogli zobaczyć zdjęcie profilowe Twojego dziecka i status.
2. Tylko ci, którzy znają mój e-mail - Dzięki tej opcji tylko osoba lub znajomy, który zna adres e-mail Twojego dziecka lub identyfikator ooVoo, może je znaleźć i wysłać zaproszenie do znajomych.
3. Nikt - Wybierając Nikt, Twoje dziecko ma całkowitą kontrolę nad tym, kto może się z nim skontaktować. Nikt nie może się z nimi skontaktować, jeśli nie jest zaproszonym przyjacielem.

Upewnij się, że Twoje dziecko pamięta, że ​​wszystko udostępnione online można zapisać i przekazać, włączając w to czaty wideo. Istnieją programy, które pozwalają użytkownikowi ooVoo nagrywać grupowe czaty wideo bez wiedzy użytkownika.

Zarządzanie treściami, które widzą

Jeśli Twoje dziecko otrzyma niechciane zaproszenie lub nieodpowiedni kontakt, może zablokować prośbę. Po zablokowaniu użytkownik nie może się z nim ponownie skontaktować. Jeśli są nękani lub grożą, mogą
zgłoś tę osobę do ooVoo.

Wykonaj następujące czynności kroki, aby zablokować lub usunąć użytkowników:

1. Dotknij i przytrzymaj kontakt, a podświetli się on na czerwono
2. Stuknij ikonę bloku, a następnie stuknij blok. Wybierz opcję „Zablokuj i usuń”, aby usunąć je z listy znajomych dziecka.

Przewiń w górę