MENU

Google Meet

Przewodnik po elementach sterujących i ustawieniach

Opcje zabezpieczeń Google Meet są domyślnie włączone, więc w większości przypadków nie musisz podejmować dodatkowych kroków, aby zapewnić odpowiednie zabezpieczenia, jednak możesz chcieć poznać podstawy, jak zapewnić rodzinie dodatkową ochronę bezpieczne podczas rozmów wideo.

Logo Google Meet

Czego potrzebuję?

Konto Google (adres e-mail i hasło)

Ograniczenia, które możesz zastosować

ikona Połączenia i SMS-y
ikona Rozmowa
ikona Prywatności

Instrukcje krok po kroku

1

Gdzie zgłosić nadużycie

Funkcje zapobiegające nadużyciom są domyślnie włączone. Nikt nie może dołączyć do spotkania, jeśli nie zostanie zaproszony lub wpuszczony przez gospodarza. Jeśli uważasz, że ktoś narusza wytyczne Google, możesz to zgłosić.

Podczas rozmowy wideo:

Krok 1 - Stuknij trzy kropki w prawym dolnym rogu (takie same w wersji na komputer i aplikację)
Krok 2 - Stuknij Zgłoś nadużycie
Krok 3 - Wypełnij informacje i dotknij Prześlij (Zgłoś, jeśli używasz wersji komputerowej)

1
spotkanie-google-krok-1
2
spotkanie-google-krok-2
3
spotkanie-google-krok-3
2

Jak zgłosić problem

Podczas rozmowy wideo:

Krok 1 - Stuknij trzy kropki w prawym dolnym rogu (takie same w wersji na komputer i aplikację)
Krok 2 - Stuknij Zgłoś problem. Zostaniesz poproszony o wprowadzenie informacji
Krok 3 - Stuknij Wyślij

1
spotkanie-google-krok-4
2
spotkanie-google-krok-5
3
spotkanie-google-krok-6
3

Jak usunąć uczestnika (tylko wersja na komputer)

Spotkania organizowane za pośrednictwem konta Google Workspace: uczestnik z domeny, która zorganizowała spotkanie wideo, może w razie potrzeby usunąć innego uczestnika.

Spotkania organizowane za pośrednictwem osobistego konta Google: tylko moderator wydarzenia może zdalnie usunąć innego uczestnika.

Podczas rozmowy wideo:

Krok 1 - Kliknij strzałkę wstecz
Krok 2 - Wskaż osobę
Krok 3 - Kliknij Usunąć

4

Gdzie wyciszyć uczestnika

Jeśli podczas rozmowy wideo słychać sprzężenie zwrotne lub szum w tle, możesz wyciszyć mikrofony innych uczestników. W przypadku połączeń wideo organizowanych za pośrednictwem konta osobistego tylko organizator może wyciszyć innych uczestników.

Podczas rozmowy wideo (wersja aplikacji):

Krok 1 - W lewym górnym rogu kliknij nazwę spotkania
Krok 2 - Na karcie „Osoby” obok uczestnika dotknij Menu
Krok 3 - Stuknij niemy

Podczas rozmowy wideo (wersja na komputer):

Na karcie „Osoby” wybierz osobę i dotknij Wycisz
Ważne: jeśli nie widzisz karty Osoby, naciśnij i przytrzymaj miniaturę uczestnika, a następnie dotknij ikony mikrofonu.

Ze względu na ochronę prywatności nie można wyłączyć wyciszenia innej osoby. Poproś uczestnika o wyłączenie wyciszenia dźwięku. Aby wyciszyć siebie lub wyłączyć wyciszenie, kliknij Wycisz.

Uczestnicy korzystający z połączenia telefonicznego

Dotyczy tylko rozmów wideo organizowanych tylko przez użytkowników Google Workspace.

Uczestnicy telefoniczni naciskają * 6, aby wyciszyć lub wyłączyć wyciszenie telefonu.

Jeśli ktoś inny Cię wyciszy, możesz wyłączyć wyciszenie tylko po naciśnięciu * 6.

spotkanie-google-krok-7