ooVoo-veiligheid: een gids voor ouders

Deze app is niet langer beschikbaar, zie onze apps gids voor meer ondersteuning.

De vierde in onze serie handleidingen beschrijft de gratis video-, spraak- en berichten-app, ooVoo. ooVoo heeft meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers in 130-landen en de minimumleeftijd om zich aan te melden voor een account is 13.

Hoe werkt ooVoo?

ooVoo-accounts worden gemaakt met een e-mailadres of een Facebook-account en er wordt een pincode naar uw mobiele telefoon verzonden om het account te verifiëren.

Met de app kan uw kind gratis teksten, video en foto's sturen naar contacten die ze aan hun ooVoo-account hebben toegevoegd. Hiermee kunnen ze ook videogesprekken voeren en een groepsvideochat starten met maximaal 12 mensen tegelijk.

NB: Tijdens een videochat kan uw kind zichzelf of andere bellers minimaliseren of maximaliseren en maximaal vier personen tegelijk op het scherm zien.

ooVoo is een gratis app, maar er is ook een premium-service die internationale oproepen naar 70-landen omvat. Met de premiumversie kunt u ook advertenties verwijderen.

Welke privacy-instellingen zijn beschikbaar?

ooVoo is populair bij tieners omdat het hen in staat stelt om te chatten met mensen buiten hun vriendschapsgroep, maar het is belangrijk dat ze zich bewust zijn van hun privacy-instellingen.

Uw kind kan aangeven hoe en of mensen ze kunnen vinden op ooVoo.

NB. De standaard privacy-instellingen in ooVoo zijn ingesteld op 'openbaar', maar dit kan op elk moment worden gewijzigd.

Om deze instellingen te vinden, klik op de profielfoto, klik op het pictogram Instellingen (pictogram "tandwiel") en selecteer vervolgens "Privacy & Beveiliging".

U kunt ook aanpassen om te laten zien wat de persoon met zijn / haar contacten wil delen. Het is het beste om geen privé-informatie op te nemen in deze status, en het is misschien het beste om dit volledig leeg te laten.

NB. Als u een gebruikersnaam aanmaakt, raadt u uw kind aan alleen zijn voornaam te gebruiken.

Hoe kan ik beheren wie het platform van mijn kind kan zien?

Er zijn drie instellingen om te beheren wie uw kind op ooVoo kan vinden:

1. Iedereen - Dit is de standaardinstelling waarmee alle gebruikers de profielfoto en status van uw kind kunnen zien.
2. Alleen degenen die mijn e-mail kennen - Met deze optie kan alleen een persoon of een vriend die het e-mailadres of ooVoo ID van uw kind kent, deze vinden en een vriendschapsverzoek sturen.
3. Niemand - Door Niemand te kiezen, heeft uw kind volledige controle over wie contact met hem kan opnemen. Niemand kan contact met hen opnemen tenzij ze een uitgenodigde vriend zijn.

Zorg ervoor dat uw kind onthoudt dat alles wat online wordt gedeeld, kan worden opgeslagen en doorgestuurd, inclusief videochats. Er zijn programma's waarmee de ooVoo-gebruiker groepsvideochats kan opnemen zonder dat iemand het weet.

Beheer welke inhoud ze kunnen zien

Als uw kind een ongewenste uitnodiging of een ongepast contact ontvangt, kunnen ze het verzoek blokkeren. Eenmaal geblokkeerd kan een gebruiker geen contact meer met hen opnemen. Als ze worden lastiggevallen of bedreigd, kunnen ze dat
meld de persoon ook aan ooVoo.

Volg deze stappen om gebruikers te blokkeren of te verwijderen:

1. Blijf een contact aanraken en deze wordt rood gemarkeerd
2. Tik op het blokpictogram en tik vervolgens op blokkeren. Selecteer de optie 'Blokkeren en verwijderen ‛om ze te verwijderen uit de vriendenlijst van uw kind.

Recente berichten

Scroll Up