Online Harms Response: Balancing The Net - Speech, Systems & Specifics

Onze beleidsdirecteur Claire Levens deelt haar inzichten in de recente consultatiereactie van de Britse regering over het online Harms White Paper waarin plannen worden belicht om gebruikers, met name kinderen, te beschermen tegen een reeks schade.

Gepubliceerd in de stilte tussen Safer Internet Day en het kabinet Herschikken de reactie van de regering op de online Harms White Paper is een placeholder. Het is een product van zijn tijd - op sommige plaatsen licht aanvoelend, als gevolg van de complexiteit van de kwesties die in het witboek werden behandeld, de opportuniteitskosten van Brexit en de ministeriële muzikale stoelen binnen DCMS in de afgelopen jaren.

Wat zijn de plannen voor de nieuwe regulator?

Misschien is het meest inhoudelijke deel van het document de knipoog naar OFCOM omdat de toekomstige online regelgever schade toebrengt. De regering is 'minded' om deze rol aan OFCOM te geven, zegt de krant. We denken dat dit om een ​​aantal redenen de juiste beslissing is, niet in de laatste plaats dat OFCOM al veel van de relaties heeft die het nodig had om in deze rol te slagen.

Natuurlijk moeten de succescriteria nog worden bepaald, en het vermogen van de toezichthouders om hieraan te voldoen, wordt vrijwel uitsluitend bepaald door het niveau van de expertise van het personeel waarop het een beroep kan doen, en de financiering die het zal hebben. De reikwijdte en schaal van de toezichthouder is op zichzelf een blog waard ...

Hoe zal de toezichthouder een evenwicht vinden tussen vrijheid van meningsuiting en schade?

Nu weten we wie reguleert, we moeten nu weten wat ze reguleren. Het is duidelijk dat er een evenwicht moet worden gevonden tussen de vrijheid van meningsuiting en schade. Waar de schade illegaal is, is het in sommige opzichten gemakkelijker om ermee om te gaan. Als inhoud een element van seksuele uitbuiting of radicalisering van kinderen bevat, moet dit snel worden afgebroken. Dat is de juiste, goede en juiste manier.

De uitdaging is, en is altijd geweest, wat te doen aan de inhoud die legaal maar schadelijk is - de White Harms White Paper zet dit punt al heel vroeg uiteen. De aanpak die DCMS heeft gekozen, is om zich te concentreren op de systemen en processen die bedrijven zoeken en door gebruikers gegenereerde inhoud tonen. Met andere woorden, u moet uw eigen voorwaarden afdwingen. Ook dit is goed, goed en gepast. Sommige bedrijven werken hieraan - anderen hebben duidelijk meer te doen.

Wat moeten bedrijven volgens de nieuwe regelgeving doen?

De publicatie van vandaag verduidelijkt dit verder - het nieuwe regelgevingskader vereist niet dat specifieke juridische inhoud wordt verwijderd. De nadruk zal eerder liggen op de bedrijven om ervoor te zorgen dat de inhoud voldoet aan hun eigen, zelf ingestelde gemeenschapsnormen. Dit is handig, omdat het de vrijheid van meningsuiting beschermt - omdat er geen regulator is die bepaalt wat wel en niet kan worden gezegd. Bijgevolg zal de geschiktheid worden bepaald door platforms die de verantwoordelijkheid hebben om niet-klachteninhoud te verwijderen; als u de ouder bent van een kind dat overstuur is door inhoud die als compliant wordt beschouwd. er is weinig dat je kunt doen.

Waarom zijn investeringen in onderwijs en gedragsverandering net zo belangrijk?

Laten we duidelijk zijn, dat is een beleidskeuze die op zichzelf slechts gedeeltelijk succesvol kan zijn. Waarom? Omdat tenzij en totdat er een uitgebreide en gezamenlijke inspanning is om ons gedrag online te veranderen - zodat toetsenbordstrijders niet de vrijheid hebben om onze politici of pestkoppen te bedreigen om het leven van een kwetsbaar kind tot een hel te maken - het is onwaarschijnlijk dat we een betekenisvol verschil zullen maken.

We moeten de tijd besteden en het geld investeren om te begrijpen hoe we kinderen, gezinnen en professionals kunnen leren hoe ze goed online kunnen werken. We moeten ophouden onszelf voor de gek te houden dat eenmalige vergaderingen op scholen, geleverd door vaak ondergekwalificeerde mensen, een geschikt model zijn voor digitaal welzijn. We moeten ouders, leerkrachten en professionals inspireren en betrekken om deel te nemen aan het online leven van de kinderen onder hun hoede, om online schade sociaal onaanvaardbaar te maken zoals rijden onder invloed.

Natuurlijk hebben we de toezichthouder nodig om zich te concentreren op wat de technologiebedrijven doen en natuurlijk dat ze meer moeten doen. Maar we hebben hier een drieledige focus nodig, anders missen we het meest uitdagende element - het beheren van ons eigen gedrag. Het is ongelooflijk moeilijk, onderhevig aan voortdurende fouten en zal ongetwijfeld sommige mensen beledigen. Het is ook een cruciaal onderdeel van de oplossing.

Internet Matters kijkt ernaar uit om met OFCOM te blijven werken in zijn uitgebreide rol. Er is veel te doen.

Informatie document

Lees de online Harms-whitepaper - Eerste reactie op raadpleging

bezoek onze site

Recente berichten

Scroll Up