Instagram-veiligheid: een handleiding voor ouders

Dit bericht is het eerste in onze serie 'How to'-infographicgidsen. We bekijken het populaire online platform voor het delen van foto's en video's Instagram. U kunt ook het ouderportaal van Instragram bezoeken voor meer advies over hoe u uw kind kunt helpen de veiligheidsfuncties van de app te gebruiken.

De app is uitgebracht in 2010 en is gratis te downloaden op iOS- en Android-apparaten en heeft tot nu toe meer dan 300 miljoen actieve maandelijkse gebruikers verzameld. Voor enthousiaste 'instagramers' biedt de app een kanaal om hun fotografische vaardigheden en dagelijkse gebeurtenissen in het leven te delen.

Geposte inhoud kan worden versterkt door het gebruik van hashtags, wat betekent dat massa's binnen enkele minuten kunnen worden bereikt.

Mama blogger Adele Jennings van Ourfamilylife.co.uk spreekt op alle dingen Instagram en geeft haar een persoonlijke kijk op wat ouders zou moeten weten

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat het profiel en de ervaring van uw kind beide zo veilig mogelijk zijn, te beginnen met de optie van een openbaar of privéprofiel:

Privé profiel

Dit zorgt ervoor dat alleen volgers die uw kind kent en goedkeurt, hun berichten kunnen zien.

Publiek profiel

Alle berichten en activiteiten zijn zichtbaar voor iedereen die de app en webversie van Instagram gebruikt.

Standaard zijn alle profielen openbaar, een privéprofiel kan worden geactiveerd door het tandwielpictogram rechtsboven in de profielweergave te selecteren, gevolgd door privéprofiel.

Het delen en plaatsen van inhoud

Er zijn 3-opties waarmee u rekening moet houden bij het plaatsen van inhoud en met wie:

Publiek

De meest ontspannen profielinstelling. Alle foto's en video's zijn doorzoekbaar en kunnen door alle gebruikers worden bekeken en becommentarieerd.

Privé

Video's en foto's worden alleen bekeken door 'goedgekeurde volgers'. Alle volgers moeten door uw kind worden goedgekeurd.

Direct

Instagram heeft een optie om inhoud rechtstreeks naar maximaal 15 mensen te sturen. Berichten worden na 2 weken verwijderd als ze worden genegeerd.

Locatie tagging

Als u een locatie bij het plaatsen van een tag tagt, wordt aangegeven waar de foto of video is gemaakt, inclusief privé-omgevingen. Het is raadzaam om uw kind uit te leggen wat de gevolgen hiervan zijn.

Beheer van de inhoud in de feed van uw kind

Voor meer informatie over wat u als gebruiker wel en niet kunt klikken hier. Om de inhoud te beheren die uw kind in zijn feed ziet, kunt u:

Een gebruiker niet meer volgen

Als uw kind de inhoud van een bepaalde gebruiker niet meer wil zien of niet houdt van wat hij ziet, ontvolgt u die persoon gewoon. Dit kan direct worden uitgevoerd vanaf hun profielpagina.

Blokkeer een gebruiker en / of meld zijn / haar inhoud als ongepast

Een gebruiker kan worden geblokkeerd of de inhoud ervan kan als ongepast worden gemeld door op de ellips in de rechterbovenhoek van zijn profiel te tikken. Selecteer 'Gebruiker blokkeren' en / of 'Ongepaste inhoud melden'.

U kunt het hulpprogramma voor trefwoordmoderatie gebruiken om opmerkingen te beperken die een lijst met woorden bevatten die u aanstootgevend of ongepast vindt.

Gebruikers kunnen hun eigen lijst kiezen of een standaardwoord uit de app gebruiken.

Gebruikers met een privéaccount kunnen volgers verwijderen en de persoon wordt niet op de hoogte gebracht.

Het platform heeft het eenvoudiger gemaakt om volgers te verwijderen zonder ze te blokkeren. Selecteer eenvoudig de volger (s) die u wilt verwijderen en druk op verwijderen en zij worden niet op de hoogte gebracht maar zij zullen uw berichten niet meer zien.

Selecteer eenvoudig het bericht waarvan u de commentaarfunctie wilt verwijderen, tik op de drie stippen in de rechterhoek en kies 'Reageren uitschakelen'. Als je dit wilt uitschakelen voordat je het post, klik dan op geavanceerde instellingen voordat je het post en veeg naar 'Reageren uitschakelen'.

Wat is een Instagram-verhaal en hoe werkt het?

Je Instagram-verhaal kan een foto of video zijn die je uploadt naar je profiel en die 24 uur zichtbaar is in de app voordat deze verdwijnt.

Wie kan reageren op je Instagram-verhaal?

wanneer je een verhaal post, kan een van je volgers je een bericht sturen tijdens het bekijken van je verhaal, maar ze kunnen er geen openbare reactie op achterlaten die anderen kunnen zien. Je kunt ook selecteren wie je een bericht mag sturen als reactie op je verhaal als je wat meer privacy wilt.

Hoe weet je wie er naar je Instagram-verhaal heeft gekeken?

Instagram houdt ook een logboek bij van je kijkers, zodat je kunt zien welke Instagram-gebruikers je verhaal hebben bekeken. Deze kijkerslijst kan alleen door jou worden gezien en niet door de rest van je Instagram-volgers.

Scroll Up