YouTube: tips en trucs om uw kinderen bezig te houden en veilig te houden

Beeldtoeschrijving: Toca Boca onder Creative Commons-overeenkomst

Entertainment voor gezinnen betekent niet langer dat u voor de televisie zit en op vaste tijden van de dag naar geschikte programma's kijkt. Nu zijn er meerdere manieren om je favoriete programma's te bekijken, inclusief online. En een van de meest populaire manieren is via YouTube.

YouTube is synoniem geworden met online video, hoewel het verre van de enige host van clips is. We gaan nu niet alleen naar beelden kijken van katten die piano spelen of de nieuwste popvideo's, maar ook een waardevolle bron van amusement voor kinderen.

Er is echter maar één probleem, met zoveel beschikbare inhoud - waarvan je niet wilt dat je jongere kinderen het zien - hoe vind je de juiste kanalen en shows. En hoe zorg je ervoor dat je kinderen veilig zijn terwijl ze naar hen kijken?

We hebben enkele richtlijnen en tips samengesteld om ervoor te zorgen dat je kinderen op de veiligste manier van YouTube-inhoud genieten.

Aan de slag met YouTube

YouTube

Het is belangrijk om een ​​gedeeld gezinsaccount voor YouTube te hebben, zodat je eenvoudig kunt bijhouden welke video's worden bekeken en voorgesteld. U kunt dan schakel de veiligheidsmodus in via de knop Veiligheid onderaan de YouTube-pagina. U kunt ook op de optie Lock Safety Mode klikken om te voorkomen dat deze wordt uitgeschakeld.

Verantwoordelijke videomakers op YouTube kunnen hun inhoud markeren als alleen geschikt voor bepaalde leeftijden. Dit beperkt de toegang tot de video als je accountinstellingen aangeven dat je niet oud genoeg bent.

Het is echter vermeldenswaard dat deze beperkingen op het moment van schrijven niet worden toegepast wanneer u een video bekijkt die is ingesloten op een webpagina van derden of elders. In die context kan iedereen de video bekijken, dus let op waar uw kind de inhoud bezoekt.

Ken je YouTube-kanalen

Een aanpak die in onze huizen succesvol is geweest, was om onze kinderen te beperken tot het bekijken van bepaalde YouTube-kanalen. Als ze willen beginnen met het bekijken van een nieuwe, bekijken we eerst enkele video's om de inhoud te bekijken.

Erkende merken zijn hier nuttig omdat ze strengere normen met zich meebrengen op het gebied van geschiktheid - hoewel ze tegelijkertijd meer commercieel kunnen zijn. DreamWorks TV, Mother Goose Club, Talking Tom and Friends, Jim Henson TV, Reading Rainbow, National Geographic Kids en Thomas the Tank Engine zijn goede voorbeelden. Dan zijn er andere nu bekende onafhankelijke YouTubers zoals Vlogbrothers en Stampylonghead.

Het is belangrijk om niet alleen recente video's te bekijken, maar ook door de back-catalogus van het kanaal te bladeren. Zelfs nu houden mainstream YouTubers zoals Stampylonghead video's in hun rugcatalogus met vloeken. Deze oudere video's worden vaak voorgesteld door YouTube zodat jonge kijkers het volgende kunnen bekijken als ze het kanaal al bekijken.

Abonneren op kanalen waar je je comfortabel bij voelt, creëert vervolgens een feed met veilige video's voor je kinderen om te bladeren en te bekijken in het gedeelte Mijn abonnementen van YouTube op het web of app-platform.

Apps van derden voor veiliger YouTube-weergave

Er zijn ook verschillende apps die zorgvuldig gecontroleerde lijsten met video's bieden die veilig zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Sommige hiervan omvatten; Kid-safe Tube TV, Kids Video Player voor YouTube, YouTube Videos voor kinderen, Playlist voor YouTube en de lijst gaat maar door.

Houd er echter rekening mee dat deze apps en services van verschillende kwaliteit zijn. Een meer uitgebreide en bruikbare oplossing is de YouTube Kids-app. Dit biedt niet alleen een betere zoekfunctie voor veilige video's, maar ook krachtige ouderlijk toezicht om de kijktijd te beperken. Het groepeert ook inhoud samen in meer traditionele kanalen zoals shows, muziek, leren en verkennen.

Momenteel is dit alleen beschikbaar in de VS, hoewel een Britse release binnenkort wordt beloofd.

Verdere bescherming tegen YouTube-inhoud

Als u wat extra bescherming wilt, kunt u webfiltersoftware gebruiken, zoals Norton Family Premier van Symantec (voor Windows en Android) of Safe Eyes van McAfee Security (voor Windows en Mac). Dit is een extra manier om ervoor te zorgen dat uw kinderen geen ongeschikte inhoud tegenkomen.

Gezond verstand media

Hoewel je met deze suggesties goede inhoud op YouTube voor je kinderen kunt beheren, is er geen vervanging voor het bekijken en genieten van deze shows samen. Een van onze kinderen, een zeven jaar oud, zat op cloud negen toen we stelden voor dat we de andere dag een half uur zouden kijken naar Stampy - hij vond het leuk om het met ons te delen en we leerden een paar interessante dingen over Minecraft.

Een andere eenvoudige en positieve stap is om YouTube-schermen uit slaapkamers en in gedeelde gezinsruimtes te houden. Het kan een jongleren zijn om deze activiteit beneden onder te brengen, maar het elimineert niet alleen geheimzinnig kijken, maar creëert ook een context voor kinderen om inhoud te bespreken en te bevragen die ze niet begrijpen.

Door de hoogtepunten en dieptepunten van YouTube-weergave te delen, kunnen u en uw kinderen begrip en vertrouwen opbouwen. De instellingen en hulpmiddelen hier bieden een kader om ervoor te zorgen dat dit blijft en helpt sommige van de onverwachte valkuilen te voorkomen. Over het algemeen zijn we echter blij dat YouTube een onderdeel is van het kijkgedrag van onze kinderen.

Ouderlijk toezicht instellen

Leer hoe u ouderlijk toezicht instellen op YouTube van mama blogger Adele Jennings

YouTubing-tips voor internet

  • Heb een gedeeld gezinsaccount voor YouTube
  • Schakel de veiligheidsmodus in
  • Bekijk de inhoud
  • Abonneer je op kanalen waar je je prettig bij voelt en maak vervolgens een feed met veilige video's
  • Bekijk en geniet van YouTube-shows samen met uw kind
  • Houd YouTube-schermen uit slaapkamers en in gezinsruimtes

Meer te ontdekken

Recente berichten

Scroll Up